jueves, 3 de febrero de 2011

ARRIVEN ELS REFORÇOS







El dilluns i el dimarts vam tenir dues tutories amb la nostra mestra de referència de les pràctiques a Pistoia, la Maica, vam fer un berenar al pis de l'altre grup, i al dia seguent, després de fer-nos la foto de rigor a la piazza del Duomo, vam fer l'última tutoria al nostre apartament de la "Residència Artemura" amb un cafè, i llengües de gat i catànies, que em van portar la Marta i la Marga. Vam comptar amb l'experiència de la Berta Vila i la Cristina que ens van ajudar en les reflexions i a endreçar, una mica, tot allò que hem vist i sentit aquests dies, i ens van aconsellar sobre les lectures més interessants en aquest aspecte. El més important, és no tenir només present el resultat, sinó el que hi ha al darrere, és a dir, el procés, com s'arriba a aquesta pedagogia que confia tant en les capacitats i competències de l'infant, que confia tant en la seva curiositat, en el seu instint, en el seu talent, etc. Avui m'ha encantat veure el construccionisme a la realitat, m'he recordat de les classes de la Vanesa Amat, quan parlàvem de la importància d'escriure amb els infants, amb un sentit concret, sempre relacionat amb aspectes de la vida quotidiana dels infants. Avui han escrit entre tots una nota per els pares i mares per anunciar una sortida que tenen prevista per anar a visitar el museu Marino Marini, he vist tot el procés que la Vanesa ens va explicar a classe, el pensar entre tots el què posarem, com ho escriure'm, la importància de posar la data i les qüestions pràctiques perquè sinó no servirà per res, etc., ha sigut un xoc gairebé... perquè era un reflex molt fidedigne de la teoria que hem vist a la universitat, una teoria que un dia haurem de portar a la pràctica a l'escola. Espero ser una bona mestra i reflectir a l'escola l'experiència de Pistoia.

2 comentarios:

  1. Hola!

    M'alegra saber que aquesta experiència us resulta profitosa i us engresca per continuar en aquesta professió des de l'entusiasme i el rigor.
    De tant en tant vaig treient el nas per aquest espai (gràcies Sílvia per compartir-ho!) i de sobte hi veig el meu nom... Em satisfà que aneu trobant relacions entre la teoria i la pràctica, de fet aquesta és la manera d'avançar en la millora de la nostra feina. En tot cas, jo també hi veig molt de Freinet en les pràctiques de Pistoia: la literatura oral, la creativitat en el sentit més ampli...
    Bé, us envio una salutació a totes i que acabeu de gaudir del que queda!
    Fins aviat!
    Vanesa

    ResponderEliminar
  2. Que bien tema y que bien decorasion si un dia quiere viajar a turquia y disfrutar su viaje excursiones en estambul
    Santa sofia,mezquita Azul,cisterna basilica,palacios,torre galata y mas con guia de estambul

    ResponderEliminar